Om siden

Lakshmi Ashrams hovedbygning

Lakshmi Ashrams hovedbygning

Dette er hjemmesiden for Lakshmi Ashram og foreningen Lakshmi Ashrams Venner. Lakshmi Ashram er en pigeskole beliggende i Kumaon, et bjergområde i det nordøstligste hjørne af Indiens folkerigeste stat Uttar Pradesh.

Undervisningen på skolen bygger på Gandhis ideer om Basic Education: uddannelse af hele mennesker; og livet på skolen bygger på Ghandis idealer om selvforsyning og simpel levevis. De fleste af pigerne kommer fra lokalområdet, nogle fra kasteløse familier eller fra stammeområder. Mange har en dårlig familiemæssig baggrund, de ældste er ofte enker eller har opløste ægteskaber bag sig. Nogle har mindre fysiske handicaps, og for mange af dem betyder livet på ashrammen, at de bliver i stand til at få et værdigt voksenliv.

Ashrammen er også samlingspunkt for meget af det frivillige arbejde i Himalaya og et sted, hvor landsbykvinderne organiseres til at løse deres egne problemer og forbedre deres livsbetingelser.

I 30 år har der bestået et venskab mellem Ashrammen og nogle mennesker i Danmark. Det har udviklet sig til, at der regelmæssigt sendes penge til arbejdet både i form af sponsorships for pigerne og bidrag til arbejdet i almindelighed. To-tre gange om året udsendes et nyhedsbrev, “Sanchar”, der fortæller om livets gang på Ashrammen.

Læs nyheder nedenfor, læs mere om ashrammen under menupunktet Om ashrammen, læs Sanchars (nyhedsbreve) eller vælg Sponsorering hvis du er interesseret i at give et bidrag til ashrammen.

Man kan abonnere på sidens nyheder ved at vælge RSS.